Nederlandse Ambassade

Facebook Posts

Tijdelijk Zaakgelastigde Jaap Frederiks legde vandaag een krans bij de gedenksteen in Fort Zeelandia, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van 8 december 1982. ... Zie meerZie minder

Tijdelijk Zaakgelastigde Jaap Frederiks legde vandaag een krans bij de gedenksteen in Fort Zeelandia, ter nagedachtenis aan de slachtoffers van 8 december 1982.

Waarnemend korpschef Roberto Prade van het Korps Politie Suriname had gisteren en vandaag ontmoetingen met de Nederlandse korpschef Erik Akerboom en de Amsterdamse korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg. De heer Prade is momenteel in Nederland voor een twee weken durend opleidingsprogramma op het gebied van strategisch leiderschap. ... Zie meerZie minder

Waarnemend korpschef Roberto Prade van het Korps Politie Suriname had gisteren en vandaag ontmoetingen met de Nederlandse korpschef Erik Akerboom en de Amsterdamse korpschef Pieter-Jaap Aalbersberg. De heer Prade is momenteel in Nederland voor een twee weken durend opleidingsprogramma op het gebied van strategisch leiderschap.Image attachment

 

Commentaren

Gelijk goed instrueren om de Grote Durgs criminelen (Bazen) op te pakken in samen werking met buitenlandse instanties.nex no fout .

Vandaag is in Nederland de training 'Sharing Stories on Contested Histories' begonnen. Tijdens deze training van twee weken leren deelnemers vanuit de internationale museumwereld over hoe ze informatie over beladen erfgoed vanuit een breder perspectief kunnen presenteren.

Vanuit Suriname doet Dakaya Lenz (foto) van kindermuseum Villa Zapakara mee. De training is georganiseerd door de Nederlandse Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.
... Zie meerZie minder

Vandaag is in Nederland de training Sharing Stories on Contested Histories begonnen. Tijdens deze training van twee weken leren deelnemers vanuit de internationale museumwereld over hoe ze informatie over beladen erfgoed vanuit een breder perspectief kunnen presenteren. 

Vanuit Suriname doet Dakaya Lenz (foto) van kindermuseum Villa Zapakara mee. De training is georganiseerd door de Nederlandse Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

 

Commentaren

Steffie van der Weijden

Goud is het belangrijkste exportproduct van Suriname. Voor de ambassade is het dus belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen binnen deze sector.

In dat kader waren Tijdelijk Zaakgelastigde Jaap Frederiks en stagiair Paco Mens gisteren op bezoek bij de Rosebel Gold Mines van het Canadese bedrijf IamGold. Hier zijn we meer te weten gekomen over het productieproces van goud en de huidige problematiek binnen de sector.
... Zie meerZie minder

Goud is het belangrijkste exportproduct van Suriname. Voor de ambassade is het dus belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen binnen deze sector. 

In dat kader waren Tijdelijk Zaakgelastigde Jaap Frederiks en stagiair Paco Mens gisteren op bezoek bij de Rosebel Gold Mines van het Canadese bedrijf IamGold. Hier zijn we meer te weten gekomen over het productieproces van goud en de huidige problematiek binnen de sector.Image attachmentImage attachment

 

Commentaren

De schadelijke gevolgen van goudwinning dienen zoveel mogelijk te worden beperkt, bijvoorbeeld door illegale goudwinning tegen te gaan, het verbod op het gebruik van kwik te handhaven, en door het gebied op een verantwoorde manier te rehabiliteren nadat de mijnbouwactiviteiten zijn afgerond. Tegelijkertijd levert de goudsector een wezenlijke bijdrage aan de Surinaamse economie en het welzijn van de Surinaamse bevolking. Het is dus zaak om de positieve effecten van de goudwinning te maximaliseren en de negatieve effecten zoveel mogelijk te beperken.

Is toch verschrikkelijk wat die canadezen allemaal uithalen! Diepe kuilen en verwijdering van bossen.de klimaatsakoord welke Canada ook had getekend is voor de gekhouderij. Kan me niet voorstellen dat jullie het ook toejuichen

Climate change is een feit in plaats dat economische landen de landen respecteert door de contributie van tropischregenwoud met een vergoeding voor behoud en onderhoud van de bossen zodat men niet genoodzaakt is tot economische activiteiten zoals houtkap en mijnbouw zijn de economische landen juist geinteresseerd in Surinames rijkdommen en hout. Bewijst de realiteit niet genoeg wat ons te wachten staat. In plaats dat jullie het opnemen voor een groter doel Dan voor Canada(rosebel)en VS(newmont)?

En over vervuiling gesproken door Kwik. Kwik is afkomstig door het process bauxiet naar aluinaarde komt er Kwik vrij. Kwik werd door verkocht op de zwartemarkt door bauxietbedrijven dus de grote boosdoener zoals zijn deze bedrijven met een bepaalde landen als afkomst

Hoe zit het met al die vele illegale goudwinningen in heel Suriname?

Wat een gat geslagen in de jungle

+ Meer commentaren

Finance Suriname was afgelopen vrijdag op bezoek bij de ambassade in het kader van een handelsmissie in de zorgsector. Ze werden ontvangen door onze collega's Pieter de Vries en Paco Mens. Dezelfde avond waren de missiedeelnemers aanwezig bij een speciaal georganiseerd congres over ouderenzorg. ... Zie meerZie minder

Finance Suriname was afgelopen vrijdag op bezoek bij de ambassade in het kader van een handelsmissie in de zorgsector. Ze werden ontvangen door onze collegas Pieter de Vries en Paco Mens. Dezelfde avond waren de missiedeelnemers aanwezig bij een speciaal georganiseerd congres over ouderenzorg.

Gisteren zijn Tijdelijk Zaakgelastigde Jaap Frederiks en stagiair Paco Mens op bezoek geweest bij Custom Connect Suriname. Dit bedrijf verzorgt vanuit Suriname de klantenservice voor een aantal Nederlandse bedrijven. Wie vanuit Nederland contact opneemt met een klantenservice, kan zomaar iemand te spreken krijgen aan de andere kant van de oceaan! ... Zie meerZie minder

Gisteren zijn Tijdelijk Zaakgelastigde Jaap Frederiks en stagiair Paco Mens op bezoek geweest bij Custom Connect Suriname. Dit bedrijf verzorgt vanuit Suriname de klantenservice voor een aantal Nederlandse bedrijven. Wie vanuit Nederland contact opneemt met een klantenservice, kan zomaar iemand te spreken krijgen aan de andere kant van de oceaan!

 

Commentaren

Nice. Nu- met een hard groeiende branche- is er een economische noodzaak voor het leren kennen van de taal en cultuur van de "klant". Wij ondersteunen dit graag vanuit de Bibliotheek voor Zelfontwikkeling.

Silvino Seymor

The Custom Facebook Feed plugin